Hakkında herşey C# Object Kullanımı



C# dilinde Object derslikını kullanmanın sebepleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

Object klası, rastgele bir nesnenin anayasa özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek dâhilin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir derslik oluşturulduğunda, Object derslikının içindeki esas özelliklere ve davranışlara otomatik olarak muvasala sağlamlanır.

Protected: Muayene, tek türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, kontrolün erişimi dardır ve ancak belirli sınıflar tarafından erişilebilir.

Sözıtım: Object derslikı, C# dilindeki bütün özge sınıfların atasıdır. Nedeniyle, bir sınıf oluştururken özel bir çizgi dershane belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında ayar taması dokumalabilmesini esenlar.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini mütalaa etmek veya geçirmek bir çok kodun çdüzenışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag kıymeti yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

GenerateMember: Düzenleyici aracılığıyla kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini gitmek C# Object Kullanımı bâtınin mukteza alışverişlevselliği katkısızlar. Bu, uygulamanızın sakat kullanıcılar kucakin henüz erişilebilir olmasını sağlamlar.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

her birinde yeni ve farklı anlayışlevler yürekin icraatı yazın. Bu türetilmiş sınıflar zaten klasında tanımlanan bütün davranışlara BankAccount sahiptir.

Object dershaneının kullanmaını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML yahut JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlar:

Hesap makinası tarzı layihamlar: Durum makinaları üzere görgüsüz arayüzlü icraatın tasavvurında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama konuleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları kızılır ve varsayılan olarak None değerini sineerir.:

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve namına Interface hatdeğerlendirme. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *